Oldalak

2015. április 27., hétfő

Wer ist es?- Kleider1

A népszerű Találd ki! típusú játék mintájára lehet játszani ezekkel a kártyákkal. Többek között. Ugyanaz a kislány 12 különböző ruhadarabbal 18 féleképpen felöltöztetve. (Igen, még mindig kislány. L  Fiúknak kitartás! JOsszuk a gyerekeket két csoportra. Mindkét csoport kiválaszt magának egy kártyát (ehhez kinyomtathatjuk a kártyákat kicsiben is, hogy abból tudjanak választani). Az egyik csoport kérdéseket tesz fel a másiknak, ami alapján igyekeznek minél előbb kitalálni, hogy az melyik kártyára gondolt. Aki előbb kitalálja, az nyer. Persze kérdéseket feltenni nem könnyű. Ennél egyszerűbb variáció, ha úgy játszunk, hogy minden gyerek kap egy pakli kártyát (vagy párban, vagy csoportban, attól függően, hogy hány példányban van kedvünk elkészíteni), és diktáljuk az általunk választott kártyán lévő ruhadarabokat. Aki előbb kitalálja, hogy melyiket választottuk, az nyer!
Ha több pakli kártyát készítünk, célszerű az egyes paklik hátulját azonos színpöttyel ellátni (alkoholos filccel), ha a gyerekek véletlenül összekeverik, akkor könnyen szét tudjuk válogatni, hogy melyik hova tartozik. 
Ezeken kívül én még az irányok gyakorlására is szoktam használni. Ehhez a kártyákon kívül szükségünk van még 4 db csipeszre és egy mappára. Vagy egy füzetre. Ami éppen kéznél van. Diktálom, hogy mely ruhadarabokról beszélek, és az adott kártyát a mappa/füzet melyik sarkára kell csíptetni: oben rechts, unten links…A végén összehasonlítjuk az eredményt.
Megvásárolható a Kleider1 csomag részeként itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése