Oldalak

2014. október 22., szerda

Familie Bildkarten-letölthető

A család témakört általában Hans Haseval szoktuk tanulni. Van egy nagy plakát a családról, külön képek a családtagokról, mindegyikhez egy hozzá tartozó tárgy, színező… Jó pár évvel ezelőtt is ezeket az anyagokat használtam. A gyerekek a képek alapján kiválóan meg tudták nevezni a családtagokat. Aztán fényképeket hoztak a saját családjukról, és arról beszélgettünk. Az egyik kisfiú némán ül a családi fényképe előtt. Kérdem: 
- Wer ist das? 
- … 
- Ist das die Oma? 
- Ez biztos nem, mert ez a nagyi!

Azóta ahányszor a családtagokat tanítom, ez annyiszor eszembe jut, és mindig jót szórakozok rajta! J Pedig tulajdonképpen nem is vicces. A gyereknek teljesen igaza van. Mutogatok én neki egy plakátot egy halom nyúllal. Erről ő gyönyörűen megtanulja, hogy a szemüveges nyulat úgy hívják, hogy Oma, a nadrágtartósat meg Opa. Na de akkor mi tévő legyek? Adódhatna a válasz, hogy a legegyszerűbb megoldás, ha elmondom magyarul is, hogy ez a nagymama, nagypapa, stb. Na de azt már korábban itt és itt kifejtettem, hogy nem mindig a legegyszerűbb megoldás a leghatékonyabb! Úgyhogy nem adom fel ilyen könnyen! Készítettem néhány képkártyát, amik letölthetők itt
Összesen öt különböző család van rajtuk, papa, mama, gyerekek… Van amelyik családnál van kisbaba is, hogy a „das Baby” szót is ide tudjuk venni. 
Mindig nagy öröm, ha a gyerekek olyan képekkel találkoznak, amiket már ismernek vhonnan. Ezek közt van Caillou családja, őt többen ismerhetik a TV-ből. Simpsonékat pedig most a hűtőmágnesekről biztos, hogy minden gyerek ismeri. 
Ezeket a képeket ki szoktuk teríteni családonként, egyesével megbeszélni, hogy ki kicsoda, aztán összeszedjük először csak az apukákat, aztán a nagymamákat… 
Így nem csak a nyuszik oldaláról ismerkedünk a családtagokkal! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése