Oldalak

2014. július 30., szerda

Mompitz - letölthető

Van egy jó kis oldal, www.mompitz.de, letölthető feladatokkal, játékokkal, stb., szerintem irtó aranyos figurákkal. Nekem nagyon tetszik! Éppen ezért összeállítottam megint néhány mompitzos feladatot, most elsősorban az óvodás korosztály számára.

Vannak benne névjegykártyák. Ezeket beletehetjük névkitűzőbe,


vagy ha ilyenünk nincs, egy kisebb csipesszel is rátűzhetjük a gyerekek pólójára.


Ezekkel a névjegykártyákkal gyakorolhatjuk a bemutatkozást, és megtanulhatjuk a Mompitzok neveit.


 A memória kártyákkal a haben ige használatát gyakorolhatjuk, mivel egy Mompitz és egy hozzá tartozó tárgy képeznek egy párt. Pl.: Rosa hat einen Igel. A kártyák színe is segíti a játékot.


A dominóban ugyanazok a képek vannak, mint a memóriában.  Szintén a haben igét gyakorolhatjuk vele.


A csipeszes játék az er/sie személyes névmás gyakorlására szolgál. A gyerekek kitalálják, hogy melyik Mompitz fiú, melyik lány, és ellenőrzés után mondatokat képeznek: Anne ist ein Mädchen./ Sie ist ein Mädchen.



A két számolós feladatlappal 6-ig lehet a számokat gyakorolni. A színesre Mompitzokat kell rajzolni a pöttyök száma alapján, a fekete-fehérre pedig fordítva.


Ez egy irányokat és színeket gyakoroltató feladatlap. A gyerekek diktálás alapján kiszínezik a Mompitzokat, majd a Mompitz szénének és elhelyezkedésének iránya alapján (fent, lent, jobbra, balra) kitalálják, hogy melyikre gondoltunk.


Végül egy jutalomtábla, amibe a gyerekek kis csillagokat gyűjthetnek.


A csomag letölthető innen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése